Акція націоналістів біля Десятинного монастиря: лапті для віруючих УПЦ і катання дітей з портрета Путіна (фоторепортаж "УНІАН-Релігії")
Акція націоналістів біля Десятинного монастиря: лапті для віруючих УПЦ і катання дітей з портрета Путіна (фоторепортаж "УНІАН-Релігії")

Акція націоналістів біля Десятинного монастиря: лапті для віруючих УПЦ і катання дітей з портрета Путіна (фоторепортаж "УНІАН-Релігії")

20:24, 03.02.2018
2 хв.

Діти з'їжджали з банера із зображенням президента РФ біля Десятинного монастиря УПЦ і фундамента давньої Десятинної церкви, поряд з Національним музеєм історії України. Банер принесли націоналісти. Активісти націоналістичних рухів принесли плакати, у яких запевняли, що ніякого підпалу Десятинного монастиря не було.

Біля 200 націоналістів 3 лютого вийшли на акцію проти Десятинного монастиря Української Православної Церкви та віруючих УПЦ та на підтримку арештованих архітекторів, які підозрюються в спробі підпалу храму в ніч на 25 січня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Націоналісти - проти віруючих УПЦ: біля Десятинного монастиря у Києві акція радикалів та молебень православних (репортаж)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десятинний монастир УПЦ: звернення до президента США і молитовне стояння всю ніч - намісник архімандрит Гедеон

Відео дня

Біля Національного музею історії України активісти провели акцію на підтримку арештованих архітекторів Олександра Горбаня і Олексія Шемотюк.

Водночас тисячі віруючих УПЦ прийшли на богослужіння, щоб підтримати монахів та громаду Десятинного монастиря. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УПЦ побачили, що депутат Луценко за допомогою ВР намагається виправдати дії паліїв Десятинного монастиря

Між націоналістами та вірянами виникла суперечка з релігійних та історичних питань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Благочинний Десятинного монастиря розповів подробиці нападу націоналістів на обитель (відео)

На акції звучали заклики: "Геть московського попа", "Свободу архітекторам", "Москаляку на гілляку" та інші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радикали "завітали" до Десятинного монастиря столиці і пошкодили майно громади, а невідомі у ночі намагались вчинити підпал

Діти з'їжджали з банера із зображенням президента РФ біля Десятинного монастиря УПЦ і фундамента давньої Десятинної церкви, поряд з Національним музеєм історії України. Банер принесли націоналісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Петиція з вимогою знести Десятинний монастир набрала необхідну кількість голосів завдяки рекламі у facebook

Активісти націоналістичних рухів принесли плакати, у яких запевняли, що ніякого підпалу Десятинного монастиря не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від того, чи визнають Десятинний монастир УПЦ незаконною будівлею, залежить, що буде з паліями-архітекторами - депутат Луценко

Водночас були зроблені інсталяції з натяками на подальшу долю для віруючих УПЦ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві ченці Десятинного монастиря закликають 3 лютого захистити обитель від можливих дій націоналістів

Анастасія Горобець, "УНІАН-Релігії".

Фото УНІАН.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся