Луценко /

Народний депутат Ігор Луценко збирає засідання підкомітету Верховної Ради для визнання храму Десятинного монастиря УПЦ незаконною спорудою. Про свої наміри Луценко повідомив на своїй сторінці у Фейсбук, повідомляє Центр інформації УПЦ.

Спільне засідання підкомітету із взаємодії з громадянським суспільством та депутатського міжфракційного об’єднання «За Київ» «Незаконні споруди на території Національного музею історії України: шляхи порятунку історичної спадщини» відбулось у Верховній Раді сьогодні.

Як зазначив на сторінці у Фейсбук сам нардеп, визнання храму Десятинного монастиря незаконною спорудою потрібно для того, щоб звільнити від кримінальної відповідальності архітекторів Шемотюка та Горбаня, які звинувачуються у підпалі храму.

Відео дня

«У порядку денному – розгляд позицій різних органів влади та місцевого самоврядування щодо ліквідації незаконних споруд на території Нацмузею, а також аналіз шляхів притягнення винних до кримінальної відповідальності. Від визнання будівлі незаконною напряму залежить, чи понесуть кримінальну відповідальність Олексій Шемотюк і Олександр Горбань. Тому засідання у четвер буде мати велике значення у їх долі»

Сам підпал храму Ігор Луценко назвав «мистецько-політичною акцією, направленою проти незаконного захоплення території навколо фундаменту Десятинної церкви».