Фото

Десятинний монастир УПЦ: звернення до президента США і молитовне стояння всю ніч - намісник архімандрит Гедеон

19:01, 03.02.2018
3 хв.

«...Звернулися в Організацію Об'єднаних Націй. Звернулися до послів багатьох держав. Також ми звернулися до президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа. З проханням захистити Десятинний монастир – центр Православ'я, куди приходять молитися громадяни багатьох країн, включаючи громадян США. Ми просимо захистити право на безпеку і свободу віросповідання», - сказав архімандрит Гедеон.

У Києві більше трьох тисяч віруючих Української Православної Церкви сьогодні вранці, 3 лютого, прийшли захищати храм Десятинного монастиря на Старокиївській горі від можливої спроби захоплення націоналістами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Націоналісти - проти віруючих УПЦ: біля Десятинного монастиря у Києві акція радикалів і молебень православних (репортаж)

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, за словами намісника Десятинного монастиря архімандрита Гедеона (Харона), загрози з боку націоналістів тривають, тому молитовне стояння буде всю ніч.

Відео дня
1

«Нині буде Всенічне бдіння. Вночі будемо читати Псалтир. Люди замерзли, втомилися, холодно, адже стоять з 10 ранку. Є літні люди, їм важко. Але стоять, моляться. Акафіст йде невпинно. В храмі у нас поміщається до 200 осіб. Решта - на вулиці. Під'їжджає духовенство й віруючі з інших єпархій», - розповів про ситуацію, станом на 17.00 отець Гедеон.

За словами намісника Десятинного монастиря, після погроз представників націоналістичних організацій, у тому числі – життю та здоров'ю братії, а також неодноразових спроб підпалу храму, отець Гедеон звернувся за допомогою в міжнародні інстанції. Також він написав листа президенту США Дональду Трампу.

«Ми зверталися в Службу Безпеки України, до мера Києва і Президента України. Написали у всі існуючі органи влади. Включаючи міжнародні інстанції. Звернулися в Організацію Об'єднаних Націй. Звернулися до послів багатьох держав. Також ми звернулися до президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа. З проханням захистити Десятинний монастир – центр Православ'я, куди приходять молитися громадяни багатьох країн, включаючи громадян США. Ми просимо захистити право на свободу віросповідання», - сказав архімандрит Гедеон.

Зазначимо, що намісник Десятинного монастиря УПЦ архімандрит Гедеон (Харон) довгий час служив в США. Серед братії та парафіян Десятинного монастиря є громадяни США.

Як повідомляв Центр інформації УПЦ, двоє киян вночі, 25 січня, намагалися підпалити Десятинний монастир. Зловмисники були затримані. У той же день націоналісти «С14» здійснили акцію біля Десятинного монастиря, наклеїли на храм провокаційні листівки і спиляли інформаційні стенди. 27 січня Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про арешт паліїв монастиря, терміном на два місяці або правом вийти на свободу під заставу. На адресу судді надходять погрози. 3 лютого активісти націоналістичних рухів оголосили про проведення акції біля стін Десятинного монастиря, захищаючі паліїв храму. У свою чергу братія монастиря оголосила про молитовне стояння

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся