Молитовне стояння біля Десятинного монастиря / Фото

Націоналісти - проти віруючих УПЦ: біля Десятинного монастиря у Києві акція радикалів та молебень православних (репортаж)

16:02, 03.02.2018
2 хв.

- Ти, сука православна, - кричить одному з віруючих УПЦ представник радикалів. Чоловік намагається не реагувати, повторюючи за священиком слова молитви. На заклик підтримати братію монастиря відгукнулися тисячі православних зі столиці та області. Місце подій охороняють десятки правоохоронців, які спостерігають за тим, аби біля Десятинного монастиря не пролилася кров. Час від часу радикали починають скандувати «Москаляку на гілляку!». "УНІАН-Релігії"- з місця подій.

У Києві сьогодні одночасно зійшлися біля Десятинного монастиря представники націоналістичних організацій та віруючі Української Православної Церкви.

Радикали вимагають знесення храму Десятинного монастиря, православні кияни – стоять на його захист.

Із самого ранку на Старокиївській горі біля храму Десятинного монастиря почали збиратися віряни. На заклик підтримати братію монастиря відгукнулися тисячі православних зі столиці та області.

Відео дня

Перша година молебню відбувалася у спокійній атмосфері, аж доки не почали сходитися представники націоналістичних організацій.

Радикали розгорнули гасла із закликами знести монастир УПЦ та вигнати «московських попів».

Аби заглушити молебень, активісти принесли апаратуру та увімкнули гучну музику.

Націоналісти - проти віруючих УПЦ: біля Десятинного монастиря у Києві акція радикалів та молебень православних (репортаж)

Оскільки віряни щільно обступили місце проведення молебню, міцно взявшись за руки та утворивши живий ланцюг, наблизитися до священнослужителів активісти не мали змоги. Мабуть тому почали «задиратися» до тих, хто замикав коло.

- Ти, сука православна, - кричить одному з віруючих УПЦ представник радикалів.

Чоловік намагається не реагувати, повторюючи за священиком слова молитви.

Тоді активісти починають «між собою» обговорювати вірян, сподіваючись, що образи їх спровокують на якусь реакцію, але марно.

На Старокиївську гору сьогодні з’їхалися багато журналістів, тож активісти із запалом розповідають на камери про «московських попів», яких треба «гнати геть із Києва».

Час від часу радикали починають скандувати «Москаляку на гілляку!».

У відповідь віряни хором починають читати слова молитви «З нами Бог!».

Вірян на Старокиївській горі зібралося кілька тисяч проти кількох сотень активістів націоналістів, тож у «відкритий наступ» радикали не вступають.

До того ж місце подій охороняють сотні правоохоронців, які спостерігають за тим, аби біля Десятинного монастиря не пролилася кров.

Однак, без крові таки не обійшлося – одному з чоловіків розбили носа. Як розповів сам постраждалий: «Я його послав, він кинувся на мене і розбив ніс».

Оскільки постраждалий прийшов на акцію протесту проти храму, і побив його також активіст, можна констатувати, що бійка сталася всередині «сторони активістів».

Однак акція націоналістів у ці хвилини ще триває, а віряни не збираються розходитися...

Анастасія Горобець, "УНІАН-Релігії".

Націоналісти - проти віруючих УПЦ: біля Десятинного монастиря у Києві акція радикалів та молебень православних (репортаж)

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся