Вандали оскверняли храм, вигукуючи образи у бік священнослужителів / news.church.ua

Благочинний Десятинного монастиря розповів подробиці нападу націоналістів на обитель (відео)

20:42, 26.01.2018
2 хв.

Благочинний Десятинного монастиря Різдва Пресвятої Богородиці архімандрит Климент розповів подробиці нападу націоналістів С14 на обитель Української Православної Церкви. Про це повідомляє Центр інформації УПЦ.

Благочинний Десятинного монастиря Різдва Пресвятої Богородиці архімандрит Климент розповів подробиці нападу націоналістів С14 на обитель Української Православної Церкви. Про це повідомляє Центр інформації УПЦ.

За словами архімандрита, усього було скоєно дві акції вандалізму над храмом.

«Усього було скоєно дві акції – тобто дві спроби вандалізму і наруги над святинею українського народу Десятинною церквою. Вночі, 25 січня, двоє чоловіків приблизно 35-40-річного віку спробували підпалити наш храм. Вони залізли на дах храму, розлили бензин і підпалили його. Лише дивом не виникло великої пожежі, а вогонь сам потух. Ми віримо що це сталося завдяки Покрову Божої Матері – чудотворної ікони, яка тут знаходиться і завжди нас захищає», - розповів благочинний монастиря.

Відео дня

Друга спроба вандалізму, за словами благочинного, сталася увечері – під час літургії у храмі, коли група людей у балаклавах знищила інформаційний стенд біля Десятинного монастиря.

«Увечері, коли ми звершували у храмі молитву за мир у нашій державі і за наш український народ, тут зібралася група молодиків, які були у балаклавах. Близько 40-50 осіб наносили урон майну храма, було знищено інформаційний стенд, обклеєно і обписано храм плакатами і різними написами. Також ми чули на свою адресу неприємні слова, нас звинуватили в тому, що являємось агентами іншої держави», - розповів архімандрит Климент.  

Нагадаємо, 25 січня представники праворадикальної організації «С14» 25 січня вчинили акт вандалізму в Десятинному монастирі Різдва Пресвятої Богородиці у Києві. 

Вже увечері поліцейські затримали чоловіків, які намагались підпалити Десятинний монастир у столиці

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся