з Помісними Православними Церквами / travel.good-service.biz

У Руській Православній Церкві чекають на позиції Предстоятелів і Синодів Помісних Православних Церков щодо запиту Президента України на створення автокефальної Церкви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кравчук, Кучма і Ющенко заявили про те, що хочуть автокефальну Церкву в Україні

Про це сказав голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату митрополит Іларіон (Алфєєв) в інтерв'ю, розміщеному на patriarchia.ru.

Відео дня

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава УПЦ КП заявив, що збирається очолити ЄПЦ

"Реакція Константинопольського Патріархату була сформульована в комюніке, яке оприлюднено, що Вселенський Патріархат прийняв до розгляду прохання мільйонів віруючих, виражені через керівництво України, і що з цього питання Константинопольський Патріархат буде консультуватися з Помісними Православними Церквами, щоб дізнатися їхню думку", - зазначив митрополит Іларіон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РПЦ не поділяють думку Вселенського Патріарха про неминучість з'єднання Православної та Католицької Церков

Водночас владика зазначив, що "Помісні Православні Церкви неодноразово висловлювали свою думку, яка полягає в тому, що єдиною канонічною Церквою є Українська Православна Церква Московського Патріархату".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митрополит Онуфрій проаналізував дії політиків

"Цю думку висловлював і сам Патріарх Варфоломій, в тому числі на зібранні Предстоятелів Помісних Православних Церков у січні 2016 року. Ми виходимо з того, що ця позиція, спрямована на захист церковної єдності, буде зберігатися і надалі, і що вона буде озвучена, як це було і в минулому, Предстоятелями і Синодами інших Помісних Православних Церков", - сказав голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату.