Інтрига УПЦ КП: Філарет зустрівся з представниками Вселенського Патріархату

В Києві 15 грудня відбулася зустріч глави УПЦ КП Філарета з особистими представниками Вселенського Патріарха Варфоломія - архієпископом Даниїлом (Зелінським), УПЦ в США, та єпископом Іларіоном (Рудиком), УПЦ в Канаді.

Прес-центр про мету і зміст ціє зустрічі повідомляє на офіційному сайті УПЦ КП одним реченням.

"Учасники зустрічі обговорили питання, які становлять взаємний інтерес".

Відео дня

Як повідомляв "УНІАН-Релігії", після листа глави УПЦ КП Філарета до предстоятеля РПЦ Патріарха Кирила, Собор єпископів РПЦ утворив комісію з перемовин з УПЦ КП задля подолання розколу в українському Православ'ї, у склад якої увійшли представники РПЦ і УПЦ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РПЦ побачили "різноспрямовані тенденції" в УПЦ КП та повідомили про подальші дії

Відразу після цього у Києві глава УПЦ КП дав прес-конференцію, на якій заперечив своє покаяння і підкреслив, що його лист - це бажання створити Помістну Православну Церкву в Україні.

Потім у одному зі своїх інтерв'ю речник УПЦ КП Євстратій Зоря сказав, що можлива зустріч з комісією РПЦ і УПЦ може бути у певних містах у Прибалтиці. А у іншому інтерв'ю сподівався, що РПЦ не відкличе створену комісію і перемовини відбудуться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Київському Патріархаті для зустрічей із РПЦ запропонували Ригу чи Вільнюс

У РПЦ комісію не відкликали, водночас її голова, митрополит Іларіон (Алфєєв), перебуваючи на Афоні, у бесіді з намісником одного з монастірів зазначив, що, чи відбудуться перемовини з УПЦ КП, не знає, як і про їхню долю, якщо такі перемовини будуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Афоні митрополит Іларіон (Алфєєв) розповів, чи почнуться переговори з УПЦ КП