1

В Івано-Франківську депутати побачили "антиукраїнську діяльність" у 12 069 приходах УПЦ та написали вимоги до української влади

17:16, 08.12.2017
4 хв.

Вимога депутатів Івано-Франківської облради до СБУ "вжити невідкладних заходів" щодо священників Української Православної Церкви, яких в Україні 12 283 осіб, а також майже 8 тисяч монахів, "та перевірити ймовірну причетність до співпраці з ФСБ".

Івано-Франківська обласна рада сьогодні прийняла звернення до Президента України та влади щодо "антиукраїнської діяльності" Української Православної Церкви, що налічує 12 069 приходів в нашій державі.

Як відомо "УНІАН-Релігії", заверненя було прийняте одностайно, за нього проголосували всі 60 депутатів, присутні на сесії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Особливий статус УПЦ з центром управління в Києві закріпили окремою главою у Статуті РПЦ

Відео дня

Зокрема, депутати Івано-Франківської облради вимагають від українскої влади пришвидшити процес створення Єдиної Помісної Церкви.

Свій лист народні обранці адресували Президенту України Петру Порошенку, Верховній Раді України, Кабінету Міністрів України, Службі безпеки України, Міністерству внутрішніх справ України, ієрархам Українських Церков, і, власне, вірним Української Православної Церкви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наші священики на Донбасі об'єднують людей - митрополит УПЦ Антоній (Паканич)

При цьому у темі листа зазначається: "щодо антиукраїнської діяльності Української Православної Церкви Московського Патріархату на території держави".

Депутати Івано-Франківської облради пропонують адресатам віднині Українську Православну Церкву (центр управління якою знаходиться у Києві - "УНІАН-Релігії"), називати Російською Православною Церквою в Україні.

Депутати впевнені, що не зважаючі на понад тисячолітню історію існування, а від часів незалежності України - під назвою Українська Православна Церква, вона існувала лише "для прикриття антидержавної діяльності".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УПЦ відправила гуманітарну допомогу мирним жителям Донбасу

Водночас, народні обранці Івано-Франківської області запевняють, що сама назва - Українська Православна Церква, створена задля "великого ошуканства", а її діяльність має негативний вплив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митрополит Онуфрій розповів про реальний стан Церкви в зоні АТО 

У своєму листі депутати також звинувачують УПЦ у "розколі українського суспільства на релігійній основі".  

Депутати Івано-Франківської облради впевнені, що "священнослужителі Російської Православної Церкви забороняють вірянам молитися українською мовою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єпархії УПЦ залишилися єдиними структурами, присутніми на Донбасі по обидві боки лінії розмежування

При цьому народних обранців хвилює, що в УПЦ "із хрестом на грудях і зброєю в руках благословляють терористів і вбивць на кровопролитну війну, проте відмовляються хоронити воїнів АТО".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Закарпатті священики УПЦ відспівали загиблого воїна

Депутати поставили до влади вимоги, кінцевою метою яких визначили "консолідацію українського народу".

Зокрема, вони вимагають у влади активізації процесів щодо створення Єдиної Помісної Церкви в Україні.

Також вони ставлять задачу Міністерству інформаційної політики України, а саме - "розкривати сутність антиукраїнської пропаганди, розкольницької діяльності" Української Православної Церкви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УПЦ докладно пояснила свій статус "з центром управління в Києві" на прес-конференції в УНІАН

Вимога депутатів Івано-Франківської облради до СБУ "вжити невідкладних заходів" щодо священників Української Православної Церкви (яких в Україні 12 283 осіб, а також майже 8 тисяч монахів, - "УНІАН-Релігії"), "та перевірити ймовірну причетність до співпраці з ФСБ".

Анастасія Горобець, "УНІАН-Релігії".

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся