Ми

Єпархії Української Православної Церкви залишилися єдиними структурами, які присутні на Донбасі по обидві боки лінії розмежування. 

Про це розповів керуючий справами УПЦ Митрополит Антоній (Паканич) в інтерв’ю інтернет-виданню "Апостроф". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наші священики на Донбасі об'єднують людей - митрополит УПЦ Антоній (Паканич), інтерв'ю

Відео дня

"Єпархії Української Православної Церкви залишилися єдиними структурами, які присутні на Донбасі по обидві сторони лінії розмежування. Низка наших священиків служить на кількох парафіях, одні з яких знаходяться на підконтрольних, а інші – на непідконтрольних Україні територіях", - розповідає

митрополит Антоній. 

За словами Керуючого справами УПЦ, такий факт визнають місцеві чиновники, котрі працюють в прифронтовій зоні.

"Вони прямо говорять нашим священикам, що "ви залишилися єдиною сполучною ланкою з тими непідконтрольними територіями". "Ми, – продовжують вони, – не можемо туди поїхати, а ви – можете".

Митрополит Антоній нагадує що війна, розруха і злидні розділили суспільство, а служіння священиків УПЦ реально об’єднує страну і український народ. 

"Наші священики там, на Сході України, та й не тільки там, принципово не говорять про політику, не вступають у політичні диспути, а несуть своє священицьке служіння, не розділяючи людей на "правих" і "винуватих". Вони реально об'єднують людей, а якщо людей, то і країни", - переконаний архієрей. 

Нагадаємо, нещодавно керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Антоній дав розгорнуте інтерв’ю виданню «Апостроф», в якому висловив позицію Церкви щодо захоплення храмів УПЦ, використання уточнення "МП" і розповів про служіння священиків в зоні проведення АТО.