Фото: пресс-служба Новороссийской епархии РПЦ

5 жовтня Патріарх Московський і всієї Русі Кирил звершив чин освячення закладного каменя в основу нового кафедрального собору на честь святого апостола Андрія Первозванного в Геленджику (Росія).

По закінченні богослужіння до його учасників з Першосвятительським словом звернувся Патріарх Кирил.

Ми будуємо храми для того, щоб змінювалося серце людини - Патріарх Кирил

Відео дня

На закладці нового кафедрального собору в Геленджику були присутні більше трьох тисяч чоловік. Всім присутнім були роздані іконки святого апостола Андрія Первозванного з Патріаршим благословенням.

«Зберігайте їх і, зважаючи на це маленьке іконне зображення, згадуйте сонячний день, цю чудову духовну атмосферу, яка відчувається сьогодні в цьому святому місці», - сказав Предстоятель Руської Церкви.

Вибір найменування кафедрального собору в Геленджику на честь святого апостола Андрія Первозванного невипадковий. За переказами, апостол з Євангельською проповіддю дійшов до цих місць.

Собор буде зведений на високому місці, з якого відкривається вид на все місто Геленджик і Геленджикскую бухту, в яку заходять кораблі з Чорного моря. Ділянка під будівництво храму розташовується при в'їзді в місто з боку Новоросійська. Завдяки розташуванню, собор буде видно як з міста, так і з моря.

Проект храму виконаний архітектором В.Іжиковим у володимиро-суздальському стилі. На ділянці вже збудовано малий дерев'яний храм для звершення богослужінь під час будівництва кафедрального собору.

За матеріалами прес-служби Патріарха Московського і всієї Русі