1

Патріарх Московський і всієї Русі Кирил 1 вересня, у свято Донської ікони Божої Матері, звершив Божественну літургію у Великому соборі Донського ставропігійного монастиря в Москві.

 

Як повідомляє прес-служба Патріарха, напередодні з Державної Третьяковської галереї в обитель була принесена чудотворна Донська ікона Божої Матері. Святиня перебуватиме в монастирі до 2 вересня.

Відео дня

Після сугубої єктенії Патріарх Кирил звершив молитву про мир в Україні.

Також Предстоятель РПЦ підніс молитву про упокій душ спочилих «немовлят, отроків і отроковицю, їх батьків та вчителів, 10 років тому в Беслані злої людської волі убієнних».

Щоб молитва впливала на обставини, треба палко вірити і любити Бога, як наші предки - Патріарх Кирил

Святійший звершив славлення перед Донський іконою Божої Матері і вклонився чудотворному образу і чесним мощам святителя Тихона, Патріарха Всеросійського. Потім Святіший Патріарх Кирил прочитав молитву перед початком навчання.

Ігумен монастиря повідомив, що вже в 20-й раз, починаючи з 1990-х років, в обитель приноситься чудотворний Донський образ Божої Матері.

«Ми маємо велике щастя молитися перед цим образом, як молилися і в давнину наші предки», - поділився радістю намісник Донської обителі.

Віруючим були роздані іконки з Донським образом Божої Матері з Патріаршим благословенням.