В Києво-Печерській лаврі 19 серпня відзначили одне із найбільших православних свят -  Преображення Господнє.

Преображення Господнє на горі Фавор: таємниця величі і слави Спасителя

Відео дня

Напередодні свята всенічне бдіння в Успенському соборі очолив Блаженніший митрополит Онуфрій. Чин літії був здійснений єпископом Православної Церкви Америки і Канади Іринеєм.

В день свята в Києво-Печерській лаврі було звершено сім Божествених літургій.

На площі, перед Успенським собором, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію.

Йому співслужили намісник лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильский Павел, голова ВЗЦЗ УПЦ архієпископ Луганський і Алчевський Митрофан, єпископ Квебекський Іриней (Православної Церкви Америки і Канади), єпископ Бородянський Варсонофій, духовенство обителі у священному сані.

Проповідь Предстоятеля ВІДЕО

У своєму архіпастирському слові митрополит Онуфрій сказав, що свято Преображення нагадує про необхідність преображатися від нижчої щаблі духовної досконалості до вищої.

Блаженніший підкреслив, що головні умови людського преображення - істинна віра, надія і любов, образом яких були на горі Фавор святі апостоли Петро, Яків та Іоанн.

За традицією в цей день чисельні віряни прийшли до лаври освятити плоди нового врожаю.

Після освячення винограду і яблук предстоятель УПЦ митрополит Онуфрій і намісник лаври митрополит Павел освятили головний лаврський дзвон біля підніжжя Великої дзвіниці.

Фото Анна Горпинченко, "УНІАН-Релігії".