Віруючі УПЦ гуртуються у Фейсбуці, щоб захистити Києво-Печерську лавру, якщо знадобиться

19:44, 10.01.2018
4 хв.

Користувачі мережі Фейсбук висловили своє ставлення до блокування лаври націоналістичною організацією С14.«Іісус Народився -  Ірод зБІСИвся. Це ж треба було додуматися до того, щоб на другий день Різдва влаштуати сатанінський шабаш під Святою Лаврю...».

Центр інформації Української Православної Церкви на своїй офіційній сторінці у Фейсбук запропонував користувачам мережі висловити свої думки щодо акції радикальної націоналістичної організації С14, яка 8 січня намагалась заблокувати проїзд до Києво-Печерської лаври. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал під стінами Києво-Печерської лаври: радикали "прийшли провідати Путіна" (репортаж, фото "УНІАН-Релігії")

Відео дня

Центр інформації УПЦ запитав у людей, як розцінювати такі дії.

Загалом усі були занепокоєні і обурені зухвалою поведінкою молодиків. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політологи пов’язують блокування Києво-Печерської лаври з трагічними подіями в Запоріжжі

Так користувач Олександр Бабич нагадав відому приказку: «Іісус Народився -  Ірод зБІСИвся. Це ж треба було додуматися до того, щоб на другий день Різдва влаштуати сатанінський шабаш під Святою Лаврю...».

Більшість назвали цю акцію проплаченою, організованою з метою дискредитації Української Православної Церкви.

Зокрема користувач Наталя Дмитриченко вважає саму акцію небезбечною.

«Платили за неї, або якась інша мотивація - не відомо. Кому вигідна акція - очевидно. Сам факт таких акцій - звичайно загроза. Хресний хід так само супроводжувався схожим божевіллям. Але звичайно ж це небезпечна загроза. Особливо небезпечна для незміцнілих умів, як було в роки союзу», - вважає Наталя.

З нею солідарна Лілія Костр, яка вважає,що дана акція - це спланована піар-атака, яка може повториться в майбутньому і навела приклад схожих подій.

«У нас була спроба провокації. Хтось на зразок журналіста на православній ярмарці перед Різдвом Христовим, з аналогічними питаннями, фотографуванням, зухвалою поведінкою. А ці молодчики поводилися самовпевнено, позували, кривлялися, але видно було, що спокійний тон владики Павла збив з пантелику».

Небайдужий до порушеної теми Георгій Прокопчук розповів про схожі акції в Тернополі.

«Біля собору УПЦ вже таке проходили. Там ПС проводив акції. Листівки роздавали, палатки, прапори... Спочатку пробували з цим там боротися, викликати поліцію, писати скарги, а потім включили ігнор, і їм набридло».

«Вони і в Вінниці сьогодні провели акцію. На відео видно що місто порожнє, християни з Христом, хто в церкві, хто в колі сім'ї, і тільки нехристи біснуються», - додала Лідія Супрун.

Дехто побачив в акції націоналістів політичний підтекст.

«Політика є політика. Всім потрібно багато піару, багато голосів. Складно було б подумати, щоб люди, які примудрилися накрасти мільйони, були дурні і не розуміли, де істинна Церква», - обурився Ілля Коваленко.

Коментуючи дану подію, багато користувачів мережі Фейсбук висловили бажання прийти і підтримати православну обитель, якщо настане така потреба і акції націоналістів будуть продовжені.

«Не добре все це, і в подальшому хотів би що б повідомили коли потрібно йти на захист нашої віри», - зазначив користувач Юрій Шевкопляс. 

«Люди, якщо що - приїзжайте захищати Лавру. Не будемо ховатися по норах. Покажемо, що ми православний народ і не будемо терпіти ідіотизм і знущання цих малолітніх...», - закликав користувач на ім`я Олег. 

Дехто не бачить перспективи розуміння націоналістами сутності істиної Церкви Христової.

«Просто справжніми дикунами виглядають ці оскаженілі лжепатріоти, що проводять біля Лаври цю акцію, яких сатана вловив в свою волю і використовує для боротьби проти Церкви Христової. Кожному доведеться дати відповідь перед Господом за свої справи. Навіть уже важко уявити, яке мало б статися диво, щоб вони змогли зрозуміти всю правду, встати на вірний шлях і звернутися до істинної Церкви», - зазначив Микола Бодясюк. 

Як повідомлялось раніше, 8 січня близько 30 активістів націоналістичної організації намагались блокувати в’їзд до Києво-Печерської лаври. Після нетривалого пікету молодики розійшлися, утім обіцяли повернутися найближчим часом.

Центр інформації УПЦ

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся