http://news.church.ua/

Архієрейський собор Руської Православної Церкви закликав до молитви за визволення військовополонених на Донбасі.

Про це йдеться в підсумковій Постанові, ухваленій учасниками Архієрейського Собору РПЦ, що була оприлюднена 2 грудня, у день його закриття, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митрополит Антоній розповів, що означає особливий статус УПЦ та прийняття Собором РПЦ цієї пропозиції

Відео дня

«Архієрейський Собор закликає світову спільноту сприяти відновленню міцного і справедливого миру на землі України, – йдеться у 27 пункті Постанови. – Собор схвалює зусилля Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила і Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія зі звільнення військовополонених і закликає до молитви про визволення полонених».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які рішення прийняв Архієрейський Собор-2017

Під час свого виступу на пленарному засіданні Святіший Патріарх Кирил також відзначив позитивну роль діяльності Української Православної Церкви щодо визволення військовополонених.

В УПЦ нагадують, за час збройного конфлікту на Донбасі зусиллями Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія та духовенства різних єпархій УПЦ було визволено з полону 15 українських військових. З проханням сприяти процесу визволення військовополонених на Донбасі до президента Росії Путіна звертався Патріарх Кирил, що було позитивно схвалено Службою безпеки України.