/ georgievski-hram.church.ua

Подальше просування Греко-Католицької Церкви на схід України може призвести до дестабілізації суспільного і міжконфесійного миру в державі.

Таку точку зору висловив митрополит Запорізький і Мелітопольський УПЦ Лука в інтерв'ю тижневику "Аргументи і Факти" (№ 47 22/11/2017).

"З якою метою і для чого УГКЦ йде на споконвічні православні території? Адже на заході України ми вже бачимо їхнє реальне ставлення до УПЦ: захоплення храму та заяви про намір домогтися її заборони на території всієї країни. Все це при повному мовчанні керівництва УГКЦ. Виходить, що це реальна позиція і реальне ставлення до канонічного Православ'я з боку УГКЦ?", - каже митрополит Лука.

Відео дня

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УГКЦ офіційно створено Чернівецьку єпархію та призначено правлячого єпископа

Владика нагадав про заяву глави УГКЦ Святослава (Шевчука) про бажання просуватися на схід країни, де зараз спостерігається поява нових греко-католицьких храмів.

"Східні регіони України традиційно були православними. Наші предки, зокрема запорізькі козаки, щедро окропили українську землю кров'ю заради того, щоб їхня рідна православна віра не була зганьблена різними завойовниками. Тому у місцевих жителів Православ'я інтегровано в їхню ДНК. Будь-яке зовнішнє посягання на віру дідів-прадідів може призвести до непередбачуваних наслідків", - вважає митрополит Запорізький і Мелітопольський.