YouTube

Відповідно до рішення Синоду Єпископів УГКЦ, 18 листопада, створено Чернівецьку єпархію шляхом виокремлення її з Коломийсько-Чернівецької єпархії.

Як повідомляє департамент інформації УГКЦ, першим Єпархіальним єпископом новоствореної єпархії УГКЦ іменовано єпископа Йосафата (Мощича), Єпископа-помічника Івано-Франківської архиєпархії. 

"Своє архиєрейське служіння здійснюватимеш відповідно до законів Кодексу канонів Східних Церков, партикулярних законів Української Греко-Католицької Церкви та декретів і вказівок її Отця і Глави. Пригадуємо Тобі важкий архиєрейський обов’язок бути вірним членом Синоду Єпископів УГКЦ і на кожний заклик Отця і Глави Церкви брати в ньому участь", - йдеться у декреті іменування владики Йосафата (Мощича) Правлячим єпископом Чернівецької єпархії УГКЦ.

Територія новоствореної Чернівецької єпархії простягається на Чернівецьку область і вона належатиме до Івано-Франківської митрополії УГКЦ. Осідком Єпархіального єпископа Чернівецької єпархії буде місто Чернівці. Катедральним собором єпархії – собор Успіння Пресвятої Богородиці в Чернівцях.