Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший митрополит Онуфрій у листі до Президента України Петра Порошенка висловив стурбованість з приводу релігійного конфлікту, який стався 21 вересня у селі Катеринівка Тернопільської області.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, у відкритому листі до голови держави Блаженніший Онуфрій розповів про застосування сили по відношенню до віруючих УПЦ, внаслідок чого було травмовано 15 чоловік.

Відео дня

Предстоятель УПЦ зауважив, що до міжконфесійної ворожнечі на Тернопільщині призвели системні порушення релігійного законодавства у регіоні, а також підкреслив, що силові методи вирішення релігійних міжконфесійних конфліктів з участю радикальних сил недопустимі.

Блаженніший Онуфрій побажав Голові держави, щоб молитовний Покров Пресвятої Богородиці охоронив український народ від війн і розбрату та відновив мир та добробут на українській землі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Тернопільській єпархії УПЦ заявили про силове захоплення храму: травмовані 15 чоловік

Як повідомлялося, 21 вересня у Тернопільській єпархії УПЦ заявили про силове захоплення храму святого великомученика Георгія Побідоносця в селі Катеринівка бійцями батальйону «Тернопіль», «Правого сектора» та представниками Української Православної Церкви Київського Патріархату.