Зустріч Предстоятелів Руської і Константинопольської Православних Церков відбулася в Стамбулі 31 серпня / foto.patriarchia.ru

Рішення за підсумками зустрічі в Стамбулі Патріарха Московського і всієї Русі Кирила та Патріарха Константинопольського Варфоломія будуть прийматися Церквами соборно на засіданнях головних органів церковного управління - синодів.

Про це у п'ятницю сказав журналістам глава відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату митрополит Волоколамський Іларіон, повідомляє російське інформагентство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РПЦ не будуть розкривати зміст бесіди двох Предстоятелів до коментаря Константинополя

Відео дня

"Два патріарха не можуть просто зустрітися і просто прийняти якісь рішення від імені своєї Церкви, тому що кожна православна Церква управляється соборно. На чолі Церкви - Архієрейський собор, між соборами Церквою керує Священний Синод", - зазначив він.

"Кожен патріарх, природно, представляючи свою Церкву, говорить від імені Церкви, але рішення приймаються не в якомусь кулуарному форматі, а на синодах відповідних Церков", - пояснив митрополит.

"Та бесіда, яка сьогодні відбулася, може в подальшому призвести до якихось рішень синодів Константинопольської і Руської православної церкви", - сказав владика Іларіон.