Закон життя - це закон Божий, якщо ми грішимо, то Бог не благоволить до нас. І зовсім не тому, що ми своїми гріхами можемо зменшити велич Бога чи нанести якоїсь шкоди Йому - роблячи гріх, ми робимо шкоду тільки собі, а Бог нам хоче тільки блага.

Таку думку Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій висловив 8 грудня під час проповіді у столичному соборі святої рівноапостольної княгині Ольги, повідомив "УНІАН-Релігії" прес-секретар предстоятеля Української Православної Церкви ієромонах Пафнутій (Мусієнко).

Відео дня

Зокрема, Блаженніший розповів про особливості несіння подвигу віри в наш час, згадуючи житіє священномученика Климента, єпископа Римського, чесна глава якого перебуває в Києво-Печерській лаврі.

8 грудня Православна Церква вшановує пам'ять священномученика Климента Римського

«Священномученик Климент був вибраний єпископом міста Рима, він жив у перші століття нашої християнської ери і був послідовником святого апостола Петра. Нелегким було його служіння і благочестивою була його мученицька кончина.

Сьогодні є свої труднощі служіння священника, архієрея і взагалі — існують проблеми для благочестивого життя віруючої людини. Ці проблеми були завжди, але вони були різними, тобто соціальне тло, соціум, на фоні якого вони проявлялись, було різним, а завдання для благочестивої віруючої людини залишалось незмінним в усі віки: боротьба за свою віру.

Дуже важливо, щоб людина могла зрозуміти суть тих труднощів, які стоять перед нею і хто ці труднощі породжує. А створює їх темний дух, який називається «диявол». Використовуючи людей нецерковних, незнаючих, невіруючих, він створює проблеми і труднощі для тих, хто хоче жити на цій землі благочестиво. Закони віку цього дуже часто бувають оманливими, привабливими і спокусливими, але якщо вони розходяться із законами Божими, вони несуть в собі духовну смерть", - сказав предстоятель УПЦ.