false

Створення в Україні Єдиної Помісної Церкви небезпечно, бо "до проекту мають долучитися уніати, а значить, Церква вже буде не православної, а католицькою".

Про це сказав в інтерв'ю грецькому інформаційному агентству «Ромфеа» голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату митрополит Іларіон (Алфєєв).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Делегація Константинопольського Патріархату 9 липня приїде до Москви для обговорення "українського питання"

Відео дня

"Тиск чиниться для того, щоб канонічна Церква визнала ініційований державою проект по створенню в Україні Єдиної Помісної Церкви. У тому вигляді, в якому він задуманий українською владою, цей проект є нездійсненним і вкрай небезпечним для Церкви. [...] Крім того, йдеться, що до проекту мають долучитися уніати. Уніати в цьому зацікавлені, оскільки, за їхніми словами, ця єдина церква «повинна бути в єдності з наступником святого Петра», а значить, вона вже буде не православною, а католицькою. Виходить, ми повертаємося до ситуації 1596 року, коли влада польсько-литовської держави насильно навертала до унії православних людей", - заявив митрополит Іларіон.