Суккот 2021 / фото pixabay.com

Суккот, або свято кущів, щорічно відзначається євреями в 15 день року. У це свято юдеї згадують сорокарічне поневіряння євреїв по пустелі в пошуках Землі обітованої. Святкування триває сім днів, протягом яких євреї приймають гостей і будують курені. Нагадаємо, що нещодавно юдеї відзначали свято судного дня Йом Кіпур.

Суккот: дата свята

Свято починається в 15 день місяця тишрей за місячно-сонячним єврейським календарем, і відзначається 7 днів. У 2021 році Суккот відзначають з 21 по 28 вересня. У єврейському календарі дати змінюються із заходом сонця, тому свято розпочнеться о 19:00 за Києвом. 

Суккот: традиції і суть свята

За заповітами Тори, в це свято євреї будують курені біля будинку і ночують в них. Таким чином юдеї шанують предків, які поневірялися по пустелі і ночували в наметах, а також зближуються з природою. У цих куренях зустрічають гостей і накривають святковий стіл.

Відео дня

У Суккот юдеї зрівнюються між собою, адже неважливо який багатий у людини будинок, якщо вона ночує в курені. Суть свята полягає в єдності нації і пошані предків.

Перший і останній день Суккота є вихідними днями в Ізраїлі. У ці дні юдеям не можна працювати. У ці дні читають благословення і пригощають бідних. Також в Суккот збирають чотири різних рослини: етрог – цитрон, лулав – гілка фініка, адассім – гілка мирти і аравот – гілка верби. Ці рослини означають, що всі євреї різні, але в це свято вони єдині.

Суккот: привітання та листівки

Праздник кущей Суккот

Пусть вам радость принесет,

Поспешите всех простить,

Самых бедных угостить,

И тогда к вам на порог

После множества дорог

Счастье дивное придет,

В дом удачу приведет!

***

Суккот начался, поздравляю,

Успехов я во всём желаю.

Собрав отменный урожай,

Меня на праздник приглашай.

Пусть в доме будет мир, покой.

Всех благ, мой друг! Машу рукой.

***

Лето вышло за ворота,

Скоро осени черед.

Собирается народ

Праздновать скорей Суккот.

Прочь гоните все тревоги —

Счастье идет по дороге.

***

Закончив сборы урожая,

Мы отдыхаем до дождей,

И вновь Суккот мы все встречаем —

Шатров день или шалашей,

Еще раз в этот день припомним,

Важны как добрые дела,

Пусть дом твой ими будет полон,

Семья чтоб счастлива была!

***

Мы Суккот сейчас вcтречаем,

Этот праздник шалашей

Непременно отмечаем

Мы с улыбкой до ушей!

Я тебе добра желаю,

Урожай большой собрать,

Радость чтоб была бескрайней

Нужно всем не унывать!

***

Вітаю зі святом Суккот! Нехай твій намет вкриє тебе від усіх бід, нехай всі твої думки і діяння будуть сповнені світла і доброти. Бажаю не боятися труднощів, бажаю ніколи не здаватися і не зупинятися на півдорозі до мрії. Нехай це свято додасть сил і віри, нехай твоє серце сміливо прагне до любові і щастя!

***

Вітаю з великим святом Суккот! Свято пам'яті і повернення до витоків, згадки про блукання євреїв по Синайській пустелі! Нехай благословенний буде лулав і етгор! Добра і миру вам і вашим родинам!

***

З Суккотом, зі святом нас всіх, нехай цей день нагадує нам про історію, про традиції і про те, як наш народ блукав по Синайській пустелі. Будемо ж вірні нашому шляху, нашій вірі і нашим сім'ям — це найбільша цінність в цілому величезному світі.

Суккот поздоровлення / фото fresh-cards.ru
Суккот картинки / фото fresh-cards.ru
Суккот листівки / фото fresh-cards.ru
Суккот 2021/ фото fresh-cards.ru
Суккот як відзначають / фото fresh-cards.ru