Йом Кіпур 2021 / фото pixabay.com

Йом Кіпур або Судний день – це одне з найважливіших свят юдеїв. Ця дата має назви День Спокути, або Судний день. Юдеї вважають, що в цей день Бог вирішує долю кожної людини в майбутньому році. Раніше ми розповідали як євреї відзначають свято Рош ха-Шана - юдейський Новий Рік.

Йом Кіпур: коли відзначається

Свято відмічається на десятий день місяця тишрей місячно-сонячного календаря євреїв. Тишрей – це перший місяць року у юдеїв, він випадає на вересень або жовтень. Таким чином, Йом Кіпур відзначається на десятий день року.

Як і всі юдейські свята, Йом Кіпур починають відзначати після заходу напередодні свята. Таким чином, у 2021 році свято настане 15 вересня о 19:12 за Києвом і відзначається до заходу сонця 16 вересня. 

Відео дня

Йом Кіпур: що означає і що не можна робити

Читайте такожІменини в жовтні: як назвати народжену в цьому місяці дитинуЗа переказами, саме в Йом Кіпур Мойсей приніс людям Десять заповідей від Бога. Перед цим святом євреї 10 днів дотримуються посту і каються в гріхах, старанно моляться. У цей період над кожною людиною вершиться вищий суд і вирішується її доля.

У цей день юдеї проводять особливий обряд капарот – крутять над головою живу курку і віддають її біднякам. Таким чином людина спокутує гріхи. За іншою традицією глава сім'ї запалює особливу свічку, яка горить до кінця свята. Також в Йом Кіпур носять білий одяг і дотримуються суворого посту. У цей день потрібно ввічливо спілкуватися і помиритися з усіма, з ким ви посварилися.

В Йом Кіпур не можна:

  • їсти і пити протягом 25 годин;
  • носити шкіряні речі та взуття;
  • вмиватися і мити волосся;
  • вступати в інтимні відносини.

Йом Кіпур – листівки та привітання

Гмар хатима това —

Пусть всем простится все,

Большая сила слова

За искупление свое.

Йом кипур — прощенье,

Как теперь на душе легко,

Как прекрасно примиренье

И как радует сердце оно!

Йом Кіпур картинки / фото fresh-cards.ru

Йом-Кіпур настав зараз,

І бажаю я для вас

Спокутування гріхів

І від близьких теплих слів!

Навіть в думках хай не буде

Злісних справ, що Бог засудить,

А в душі світло загориться,

Що до добра лише іскриться!

Йом Кіпур картинки / фото fresh-cards.ru

Вас у свято Йом Кіпур

Зараз сердечно вітаю,

Звільнення від гріхів

І легкості в душі бажаю.

Нехай Всевишній все простить,

Почує ваші хай бажання,

На щастя вас благословить,

І подарує вам кохання!

Йом Кіпур картинки / фото fresh-cards.ru

З настанням Йом-Кіпур нас всіх! Нехай гріхи, які були колись здійснені, Господь простить нам! Бажаємо всім і кожному примирення з близькими людьми та з рідними, нехай вони забудуться, а наше життя наповнитися світом і спокоєм у сьогоднішній світлий день.

Йом Кіпур картинки / фото fresh-cards.ru

З настанням Йом Кіпура нас всіх, бажаємо всім і кожному примирення з близькими людьми і з рідними. Нехай сварки забудуться, а наше життя наповниться миром і спокоєм в сьогоднішній світлий день.

Йом Кіпур картинки / фото fresh-cards.ru

У великий день Йом Кіпура, коли руки вільні від усіляких справ, а душа веде самоаналіз життя, хочу щиро побажати до кінця в собі розібратися, забути про насущні проблеми і піднестися до світлих надій і мрій, осмислити всі свої гріхи і спокутувати провину через милосердя і чуйність душі.