Депутати вимагають відібрати у Церкви святині / joinfo.ua

Група депутатів ВР України звернулася до Ради нацбезпеки і оборони, Мін'юсту і Мінкульту з вимогою вжити заходів проти "антидержавної діяльності» Української Православної Церкви. Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук депутат від партії «Свобода» Андрій Іллєнко.

 / facebook.com/andriy.illenko

«Разом з народними депутатами-свободівцями Михайло Головко, Осуховський Олег, Юрій Левченко, Олександр Марченко, представниками Національного Корпусу Андрієм Білецьким та Олег Петренко, а також Оксаною Корчинською спрямували депутатьский запит про необхідність вжиття заходів реагування щодо антидержавної діяльності представників московського патріархату в Україні.

Нагадую, що аналогічний запит лідер "Свободи" Олег Тягнибок подав ще 2005 (!) року, коли чимало сьогоднішніх записних "патріотів" розповідали про "стратегічне партнерство" з РФ та спонсорувало московський патріархат. Очищення України від ворожої агентури неминуче», - написав Іллєнко.

Відео дня

У зверненні депутати вимагають заборонити діяльність УПЦ у держустановах, школах, Збройних силах, змінити назву УПЦ на «Російська православна Церква в Україні», а також «розпочати процес повернення святинь українським церквам».

Депутати вимагають

Депутати вимагають

Нагадаємо, 8 січня 30 радикалів з націоналістичної організації С14 зробили спробу заблокувати в'їзд на територію Києво-Печерської лаври. Учасники акції розгорнули плакати "ФСБ, геть із лаври" та "Ні" московській агентурі".