1

У Донецьку у ніч на 14 серпня представники самопроголошеної Донецької народної республіки захопили будівлю релігійної громади «Слово життя» Української Християнської Євангельської Церкви (УХЄЦ) по вулиці Ткаченка.

Як повідомляє Інститут релігійної свободи, окрім великого залу для богослужінь на 1200 місць у зазначеній будівлі також розташовувалися Біблійний інститут, недільна школа, християнська приватна загальноосвітня школа, відділ милосердя та допомоги нужденним, молодіжне служіння та інші відділи, що скеровували роботу об’єднання церков УХЄЦ по всій Україні.

За словами старшого єпископа УХЄЦ Леоніда Падуна, незважаючи на те, що в місті знаходиться безліч порожніх будівель, представники ДНР вирішили захопити Божий дім, який не був порожній ні дня і в якому постійно проходило служіння Богу і надавалася допомога нужденним людям. 

Відео дня

“Немає слів, щоб виразити біль і печаль! Понад двадцять років ми вкладали свої серця, свої фінанси в будівлю церкви і тепер нас позбавили можливості збиратися для молитви і служіння Богу”, – підкреслив єпископ Леонід Падун.