За даними німецької місіонерської організації "Світло на Сході", протестантські християни на сході України піддаються переслідуванням з боку бойовиків. Багатьом баптистам доводиться залишати свої будинки, церкви захоплені, богослужіння заборонені. Про це повідомив глава місії Йоахім Ланге в неділю, 10 серпня, передає epd.

Як повідомляє «Німецька хвиля», за його інформацією, серед протестантів є й убиті. У Донецьку захоплений християнський університет. Крім того, представники збройних угруповань напередодні зруйнували молитовний будинок.

В Україні налічується понад 2000 протестантських релігійних громад зі 120 тисячами віруючих.

Відео дня

Конфлікт на Донбасі, за словами Ланге, призвів до непорозумінь і в церковних колах. Представники українських і російських баптистів під час нещодавньої міжнародної конференції в Єрусалимі не змогли узгодити єдину позицію щодо подій в Україні.

Як повідомляв УНІАН, у Слов'янську Донецької області була виявлена могила, в якій знаходилися тіла чотирьох священиків протестантської церкви Преображення Господнього. Трьох з них вже ідентифікували, ще 11 тіл, знайдених в похованні, були передані на експертизу для проведення ДНК-аналізів.