1

Минулого тижня старший єпископ Церков християн-п’ятидесятників України (ЦХВЄУ) Михайло Паночко відвідав Головний військовий клінічний госпіталь в Києві, де мав нагоду  побачити та поспілкуватися із пацієнтами, котрі потрапили на лікарняне ліжко з поля бою, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт п’ятидесятників України.

Під час розмови із персоналом та керівництвом госпіталю Михайло Паночко отримав прохання допомогти із придбанням «Дискового електродерматома» нового покоління. Це сучасний апарат для трансплантації шкіри при тяжких опіках, який свого часу був розроблений вітчизняними спеціалістами на базі опікового відділення Тернопільської міської лікарні швидкої допомоги.

Апарат можна використовувати для отримання трансплантатів шкіри у важкодоступних донорських ділянках, що дуже важливо, коли справа стосується пацієнтів з численними опіками (наприклад, як у пацієнта, котрий вижив після того, як вибрався із палаючого БТРа).

Відео дня

Апарат, який замовили у тернопільських спеціалістів, вже надійшов до Києва, і 29 липня представники Головного офісу ЦХВЄУ вручили його медикам Головного військового клінічного госпіталю.

Церкви християн віри євангельської у всіх областях України сьогодні проводять активну благодійницьку роботу. Вони приймають переселенців із зони АТО, відвідують поранених у лікарнях і збирають та перевозять допомогу постраждалим людям у Донецькій і Луганській областях, допомагають армії. Зокрема передають харчі, закуповують форму (нерідко від білизни до бронежилетів). При цьому християни зустрічають як серед військових, так і серед населення багато людей, які просять за них молитися.

РіСУ