Валерій Антонюк

На Всеукраїнському з’їзді союзу церков евангельських християн-баптистів 13 червня було обрано нового голову союзу. Як повідомили «УНІАН-Релігії» в прес-службі ВСЦ ЄХБ, ним став пресвітор Валерій Антонюк, який до цього з 2010 року обіймав посаду першого заступника голови.

У своєму зверненні до спільноти  Валерій Антонюк зауважив, що як і раніше євангельські церкви будуть дотримуватись курсу відкритості, активно здійснювати діалог з суспільством, з владою та брати участь у межконфесійному діалозі.

Особливий акцент новообраний голова зробив на головній місії церкви - служінні людям.

Відео дня

“Сьогодні для Церкви не час для відпочинку чи зупинки. Наша місія занадто важлива, щоб зволікати і залишатися пасивними. Церква – це не зал для очікування на вокзалі, де можна спокійно подрімати. Вона має стати лікарнею, шпиталем, де понівечені, знесилені серця отримують допомогу, де люди відчувають тепло”.

Каденція новообраного голови, відповідно до статуту Союзу, буде тривати чотири роки.

Довідка "УНІАН-Релігії". Всеукраїнський союз об'єднань євангельських християн-баптистів (ВСО ЄХБ) - найбільше співтовариство євангельських християн в Україні. До його складу входить близько 3000 церков та понад 300 тисяч прихожан.