Рада Євангельських Протестантських Церков України категорично засуджує факти насилля та особливої жорстокості по відношенню до учасників мирних акцій протесту тими представниками влади, які навпаки покликані захищати конституційні права громадян. 

Про це йдеться в спеціальному Зверненні, яке глави євангельських Церков України ухвалили 2 грудня 2013 року на позачерговому засіданні РЄПЦУ, повідомляє Інститут релігійної свободи.

“З великим жалем ми сприймаємо ті події в Києві у ніч з 29 на 30 листопада 2013 року, коли у мирний час у нашій державі пролилась кров мирних громадян без жодних на те підстав через насилля, до якого вдалися представники правоохоронних органів України”, – зазначили члени Ради.

На їх переконання, “так само неприпустимим є організація і потурання провокаціям, спрямованих на радикалізацію громадських протестів та фізичні зіткнення”. 

“Такі ганебні факти насильства та провокацій є не тільки злом і беззаконням, але й гріхом, за який доведеться відповідати перед Богом!” – наголошується у зверненні.

Глави євангельських Церков закликали “і керівництво держави, і правоохоронні органи, і учасників громадських протестів зберігати суспільний мир, не вдаватися і не реагувати на провокації насильства”.

Вони висловили переконання, що теперішні виклики, які постали перед Україною, “можуть бути вирішені шляхом суспільного діалогу, щоб влада і громадянське суспільство могли почути один одного”. 

“Молимось і закликаємо усіх віруючих до посту і молитви за мир, суспільну злагоду та мудрість для керівництва держави та учасників громадських протестів з метою мирного розв’язання поточної ситуації”, – наголошує Рада Євангельських Протестантських Церков України.

Звернення підписали керівники 9 євангельських Церков України, які представляють Всеукраїнський Союз Об’єднань євангельських християн-баптистів, Церкву християн віри євангельської України, Церкву адвентистів сьомого дня, Українську Християнську Євангельську Церкву, Союз Вільних Церков християн євангельської віри України, Братство Незалежних Церков і Місій євангельських християн-баптистів України, Асоціацію Місіонерських Церков Євангельських Християн України, Українську Лютеранську Церкву та Об’єднання незалежних харизматичних християнських церков України (Повного Євангелія).
 
Інститут релігійної свободи, Київ 
www.irs.in.ua