Представники євангельських Церков підтримали ухвалення Закону України №3778-VI про заборону реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів.

Таке рішення було ухвалене на засіданні Секретаріату Ради Євангельських Протестантських Церков України (РЄПЦУ), яке відбулось під головуванням Андрія МУРЗІНА, пастора Асоціації місіонерських Церков євангельських християн України.

З огляду на підписання Президентом України цього Закону РЄПЦУ вирішила звернутись із подякою до глави держави та ініціаторів законопроекту за зусилля у сфері забезпечення здоров’я дітей, молоді та усього українського суспільства, незважаючи на спротив лобістів від тютюнових компаній.

Відео дня

Окрім цього, Секретаріат РЄПЦУ спланував низку заходів з метою недопущення розпалювання в Україні міжконфесійної ворожнечі. Підставою для цього стали наклепницькі публікації проти євангельських християн у низці друкованих ЗМІ та Інтернет-видань.

Учасники засідання також сформували порядок денний зустрічі глав євангельських протестантських Церков, яка відбудеться наступного тижня.

Інститут релігійної свободи