1 березня біля стін Верховної Ради України зібралося близько 300 чоловік із Києва, Кременчука та інших, щоб не допустити просування в державі антисімейних та антихристиянських законів.

О 9.30 біля приміщення Верховної Ради, у перший день чергової сесії, почали з`їзджатися усі, кому не байдужа доля дітей сиріт та традиційних сімейних цінностей. Найбільше учасників приїхало із Житомира - понад 80 чоловік.
Повідомлення про акцію було розповсюджено за декілька днів до цього у Фейсбуці. Сотні людей відгукнулися в соціальній мережі та наголосили на необхідності активної позиції кожного у цей час.

Нагадаємо,що нещодавно Верховна Рада ратифікували Європейську конвенцію про усиновлення дітей. Згідно із пунктом 2 статті 7 цієї Конвенції, держави можуть поширювати дію цього документа на одностатеві пари, що уклали шлюб або перебувають у зареєстрованому партнерстві.

Відео дня

Організаторами заходу виступили християнські організації “Любов проти гомосексуалізму”, "Україна без сиріт", Міжнародний Альянс батьківства та ін. Представники організаторів роздали учасникам зелені стрічки у вигляді рибки. Також кожен мав при собі малюнок сім`ї (мами, тата, дитини) або іграшку для участі у флеш-мобі.

Крім того, організатори та учасники підготували багато транспарантів із написами “Не ложись с мужчиною — это мерзость”,”Не допустимо гомосексуального лобі в Україну”, «Ми - за майбутнє наших дітей», «Гомосексуалізм = СНІД», «Ні! - Законам, які підривають основи суспільства».

У визначений час, коли розпочалося засідання у парламенті, учасники, піднявши малюнки, транспаранти та іграшки почали скандувати: “Мама, тато, я — щаслива сім`я”, “Гомосексуалізму-ганьба”,”Любов проти гомосексуалізму”. Закінчили флеш-моб молитвою “Отче наш!”

За словами Юрія Шпирного, організатора акції, приєднання України до «Конвенції про права дітей і правилах усиновлення» може ввести в норму усиновлення дітей одностатевими парами. Тому, біля стін парламенту зібралося близько 300 протестувальників. Серед них представники різних громадських і релігійних організацій з різних міст. В основному це молодь.

У цей самий час у Верховній Раді вносилися зміни у Сімейний кодекс України, згідно вищезазначеної Конвенції. За словами Миколи Томенка, не можна допустити змін в українські закони, які зазіхають на споконвічні цінності. В результаті, на даний час депутати не підтримали Європейську норму усиновлення дітей одностатевими парами.

По закінченню заходу організатори закликали розібрати усіх сиріт із дитячих будинків, а також зачитали Звернення до Президента України та Голови Верховної Ради.

Учасники акції також зібрали підписи на підтримку традиційної сім`ї, з подальшою передачею їх парламентарям. А також зазначили, що це - лише початок і вони готові відстоювати християнські сімейні цінності, скільки буде потрібно.

http://ecbua.info/