На Волині стало доброю традицією проводити щорічний Різдвяний благодійний телемарафон „Бог багатий милосердям”. 12 січня він відбувся вшосте з ініціативи Волинської ради церков за підтримки облдержадміністрації та обласної ради.

Присутні в залі обласного музично-драматичного театру мали нагоду послухати чудовий спів і духовну музику у виконанні церковних хорів та оркестрів, декламації, а також щирі звернення керівників семи релігійних конфесій, присвячені славному приходу у світ Ісуса Христа. А також долучитися своїми пожертвуваннями до виконання однієї з Його заповідей – „будьте милосердні, як і Отець мій милосердний”.

Оскільки всі виступи з 9 до 18 години транслювалися в прямому ефірі обласної державної телерадіокомпанії, то радісна вістка про народження нашого Спасителя завітала до всіх домівок волинян і благодійний телемарафон таким чином послужив широкій євангелізації і проповіді Слова Божого.

Відео дня

Розпочала свято у драмтеатрі віряни Церкви адвентистів Сьомого дня змістовною духовно-художньою композицією „Подарунок для Ісуса”. Її учасники переконливо показали, що серед пропозицій світу цього неможливо знайти гідний подарунок для Христа. Навпаки, Він Сам став для нас чудовим подарунком неба і хоче, щоб ми відкрили для Нього свої серця і дали можливість народитися в них і розпочати нове життя.

Естафету прославлення Господа продовжило обласне об’єднання церков євангельських християн-баптистів. Ведучий програми, перший заступник голови, старший пастор Луцької церкви „Дім Євангелія” Ярослав Троцьнаголосив, що сьогодні маємо гарну можливість виявити свою любов до Бога і до свого ближнього та підтвердити нашу віру на конкретних вчинках милосердя та допомоги тим, хто її найбільше потребує. Христос нас спитає, як ми ділилися своєю християнською вірою та любов’ю, а тому вона має стати візитною карткою нашого міста, усього волинського краю і обов’язком кожного християнина - творити добро, любити людей і цим славити нашого Господа.

Хвилюючі Різдвяні псалми „Нині, Адаме, возвеселися”, „Три славнії царі”, „У Віфлеємі” та інші натхненно виконав об’єднаний чоловічий хор церков ЄХБ області під керівництвом диригента Лідії Глинської у супроводі симфонічного оркестру. А також - молодіжній гурти „Кришталь” із Луцької церкви „Нове життя”, тріо „Арфа” з села Раків Ліс Камінь-Каширського району, соліст Олександр Марчук з „Дому Євангелія”.

Єпископ церков ЄХБ Волині Володимир Чайка на початку і наприкінці програми поділився роздумами про те, що народжений Ісус побуджує нас займатися доброчинністю, творити справи милосердя, адже милосердя – це рука любові, простягнута нами до оточуючих людей. І за це нам щедро відплатить Господь та кожного поблагословить.

Керуючий Волинською єпархією УПЦ Київського патріархату архієпископ Михаїл нагадав слова Ісуса Христа: „що тільки вчинили ви одному з найменших братів Моїх, - те Мені ви вчинили” (Євангелія Матвія 25:40) і також закликав присутніх до добрих справ, які можуть увінчати наше земне життя. Піднесеного настрою присутнім додали піснеспіви, колядки і щедрівки у виконанні священиків Ковельського деканату цієї єпархії та церковних хорів сіл Дубове, Білин, Мощена і міста Ковеля.

Ординарій Луцької дієцезії Римо-католицької церкви єпископ Маркіян Трофим’як, представляючи музично-хорове служіння їхніх вірних, зазначив, що Різдво Христове – це свято усіх християн, незалежно до якої конфесії вони належать і на якій мові розмовляють.

Слушність цієї думки того дня підтвердили також служителі та хористи церков Волинської і Володимир-Волинської єпархій УПЦ, обласного об’єднання церков християн віри євангельської та Української греко-католицької церкви. Об’єднавшись у своїх високих духовних устремліннях навколо цілей благодійного телемарафону, вони свідчили про велике Боже милосердя і свої прагнення послужити добром нужденним людям. І така можливість була для кожного.

Протягом усього дня у фойє та залі театру перебували дівчата-волонтери із скриньками для збору коштів, і присутні підходили до них та опускали свої пожертвування. Також на великому екрані повідомлялися банківські реквізити обласної організації товариства Червоного Хреста, куди перераховують свої благодійні внески підприємства та установи, органи влади, підприємці та пересічні громадяни, чиї серця наповнені добром і любов’ю.

Під час урочистого закриття телемарафону голова обласної ради Володимир Войтович, заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк, Луцький міський голова Микола Романюк підкреслили, що цим започатковано всі інші добродійні акції, які будуть здійснюватися на Волині протягом нинішнього року, і закликали активно приєднатися до них місцевих бізнесменів,адже багатий і благословенний не той, хто багато надбав, а той, хто багато роздав.

Екзарх Луцький УГКЦ Йосафат, який нині за чергою головує у Волинській раді церков, та голова обласного відділення товариства Червоного Хреста Валентина Пришко щиро подякували усім, хто вніс свою посильну лепту і спричинився до добродійності.

Протягом п’яти попередніх марафонів було зібрано близько 400 тисяч гривень, за які придбано різну побутову техніку і розподілено між двома сотнями малозабезпечених, багатодітних родин, інвалідів, сиріт та інтернатних закладів, будинків дитини сімейного типу тощо. Нині збір коштів триватиме до 1 березня і всі бажаючі зможуть зробити свій внесок у скарбничку милосердя.

ВСЦ ЕХБ