"Україна не повинна повернутися до язичницьких витоків", - заявляє Керівництво ВСО ЕХБ, коментуючи проведення IV Міжнародного фестивалю ведичної культури слов`ян (язичництва ) "Сва Слава", який відбувся в Криму. А також закликає усіх християн зайняти активну біблійну позицію і протистояти проявам лібералізму і антихристиянства сьогодні.

Масштабний з`їзд слов`янських рідновірів України, Росії, Білорусі і інших країн відбувся в селищі Заозерному у Кримській Автономії, на який запросили волхвів, віщунів і жерців слов`янської віри, рунвірів, старовірів і сповідників ведичних навчань.

Євангельські християни - баптисти України стурбовані тим, що в християнській країні повертаються до язичництва і нівелюють роль християнства, яке більше тисячу років назад принесло українській землі розквіт, завдяки новим духовним, сімейним і культурним цінності.

Відео дня


Члени Керівництва ВСЦ ЄХБ підкреслюють, що хоча політика язичників спрямована з одного боку на збереження національно-культурної самобутності, а насправді несе ворожість до ідеологічних опонентів, расову і національну нетерпимість.

У Росії, відмічає Керівництво українських християн-баптистів, деякі рунвірівські націоналістичні рухи вже були визнані екстремістськими.

На фестивалі в Криму волхви проводили майстер-класи по "чаклуванню", по “сексуальній магії” і “любовному привороту”, а також розкрили учасникам фестивалю секрети "тонкого сприйняття світу" та ”зцілення руками". Що, відмічає єпископ ВСЦ ЕХБ і його заступники, несе в собі духовну і психологічну загрозу для людини.

Керівництво ЄХБ підкреслює, що в Біблії однозначно сказано щодо негативної практики язичників :

“Нехай не знайдеться між тобою такий, хто переводить свого сина чи дочку свою через огонь, хто ворожить ворожбу, хто ворожить по хмарах, і хто ворожить по птахах, і хто чарівник,

і хто чорнокнижник, і хто викликає духа померлого та духа віщого, і хто питає померлих.

Бо гидота для Господа кожен, хто чинить таке, і через ті гидоти Господь, Бог твій, виганяє їх перед тобою”. (Повторення Закону 18:10-13)

"Індустрія язичницьких ворожінь, цілительства і іншої містики все активніше конкурує на ринку забобонів в Україні, тоді як ми християни, знаючи яка небезпека криється за цим, займаємо пасивну позицію", - стривожені євангельські - християни баптисти.


Керівництво ВСЦ ЄХБ стурбоване, що волхви і маги вже почали освітню роботу серед українців - з 10 по 20 вересня 2010 року, відразу після закінчення фестивалю, почалося навчання азам язичництва в ПРАВ ( Православній Рідновірській Академії Віровідання).


ПРАВ, як і Академія розвитку людини "Родосвіт" - сімейний бізнес подружжя Куровских - Верховного волхва "Родового вогнища рідної православної віри" і "Відаючої Матері рода".


Керівництво Всеукраїнського Союзу Церков ЄХБ закликає усіх християн до молитов за українську землю, за збереження і розповсюдження на ній істинних християнських цінностей.


Голова ВСЦ ЄХБ
В`ячеслав Нестерук

Заступники:
В. С. Антонюк,
И.О. Бандура,
М. Є. Каспров.