Головою Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів (ВСЦ ЄХБ) переобрано Пастора В`ячеслава Васильовича Нестерука.

Як повідомив УНІАН-Релігії Дмитро Фімушкін, відповідне рішення ухвалено на з`їзді - головних законодавчих зборах євангельських християн-баптистів.

З`їзд відбувся 27 - 29 травня в Києві. У ньому взяли участь понад 600 посланців церков, яких в Україні налічується близько трьох тисяч. Для Пастора В.Нестерука - це другий термін повноважень керівництва ВСЦ ЄХБ. Уперше він прийняв це служіння в 2006 році.

Відео дня

Довідка УНІАН. В.Нестерук народився 25 січня 1953 р. в родині віруючих. Прийняв хрещення по вірі в 1974 році. Через декілька років був обраний на дияконське служіння в Першій баптистській церкві м. Рівне. Був направлений церквою на заочні біблійні курси в Москву. У 1990 р. рукопокладений на пасторське служіння. Працював за навчальною програмою "БІІ", з часом узяв відповідальність керувати нею по Рівненській області, згодом - по Україні.

У 1994 р. В.Нестерука обрано заступником старшого пресвітера Рівненської області. У 1996 р. стає старшим пресвітером області. Того ж року отримує ступінь "Доктор служіння". У 2002 р. був обраний заступником Голови ВСО ЄХБ. 12 травня 2006 року, рішенням 25-го з`їзду обраний Головою ВСЦ ЄХБ.

Одружений, виховує двох доньок і сина.