30 серпня 2009 р. о 16.00 у Національному палаці мистецтв «Україна» відбудеться урочисте святкування 400-річчя баптизму Слов`янськими Союзами євангельських християн-баптистів. Свято є продовженням низки урочистостей, старт яким дало святкування цієї ювілейної дати в Амстердамі 25-27 липня.

Протягом урочистого вечора гості зможуть прослідкувати історію українського баптизму від його зародження серед українського та інших слов`янських народів донині, познайомляться з сучасністю баптистського руху та напрямками його подальшого розвитку.

У програмі святкового вечора – історичні довідки, відеоматеріали, кращі зразки музично-співочої культури баптистів різних епох, театралізовані вистави. Багато цікавих фактів гості дізнаються з виступів лідерів баптизму, керівників інших церков України та представників державних інституцій. Пролунають привітання з ювілеєм від Української православної та Римо-Католицької церков, відеозвернення та вітальні листи від інших церков і деномінацій.

Відео дня

Перед початком урочистостей, о 15.00 у Малому залі прес-центру Палацу «Україна» відбудеться прес-конференція, присвячена 400-літтю баптизму. На питання журналістів світських та релігійних ЗМІ відповідатимуть голова Всеукраїнського Союзу євангельських християн-баптистів В`ячеслав Нестерук, президент Українського Біблійного товариства Григорій Комендант, голова Російського Союзу баптистів Юрій Сипко, президент християнського центру «Відродження» Віктор Гамм та голова Державного комітету України у справах національностей та релігій Юрій Решетніков.

Додаткову інформацію можна буде отримати, відвідавши виставку «Баптизм України: історія і сучасність» у фойє Палацу «Україна».

Акредитованим журналістам буде надана необхідна довідкова та контактна інформація, фото- та відеоматеріали. По закінченню свята представники ЗМІ зможуть взяти ексклюзивні бліц-інтерв`ю в учасників та VIP-гостей свята.
Місце проведення: НПМ «Україна», Київ, вул. Червоноармійська, 103 (вхід з касового залу).

Акредитація та більш детальна інформація за телефонами: (044) 234-82-41, (050) 620-63-97, контактна особа Олена Мокренчук; e-mail: baptizm400@ukr.net

Список спеціальних гостей урочистого вечора, присвяченого святкуванню 400-ліття баптизму:

• В’ячеслав Нестерук, президент Всеукраїнського союзу об’єднань євангельских християн-баптистів;
• Тоні Пек, генеральний секретар Європейської баптистської федерації;
• Валерій Гилецький, президент Європейської баптистської федерації, депутат парламенту республіки Молдова;
• Павло Пейчев, голова Союзу церков євангельських християн-баптистів Азії;
• Георгій Харлов, голова Російсько-українського союзу ЄХБ церков США;
• Григорій Комендант, президент Українського Біблійного товариства, голова Всесоюзної Ради євангельських християн-баптистів 1990-1994 рр.;
• Юрій Сіпко, голова Російського союзу євангельських християн-баптистів;
• Віктор Гамм, президент Християнського центру «Відродження»;
• Олександр Турчинов, перший віце-прем’єр-міністр України;
• Юрій Решетніков, голова Державного комітету України у справах національностей та релігій;
• Михайло Паночко, президент Всеукраїнського союзу церков християн віри євангельської пятидесятників;
• Представники інших церков України.