г

Новий, 112-й за рахунком Патріарх Ассірійської Церкви Сходу обраний 16 вересня. Синод стародавньої християнської громади обрав своїм предстоятелем митрополита Іраку, Йорданії та Росії Мар Геваргіса Сливу. Про це повідомляє Благовест-інфо.

Інтронізація Мар Геваргіса III відбудеться 27 вересня в соборі св. Іоанна в Ербілі - столиці Іракського Курдистану. Він стане наступником Мар Дінхо IV, який очолював Ассірійську Церкву 39 років і помер у березні цього року в США.

Мар Геваргіс був єдиним ассирійським митрополитом на території Іраку. У 1933 р. Патріарх Мар Ешай Шимун XXIII був вигнаний з Іраку, а в 1940 р. влаштувався в Чикаго, США.

Відео дня

З 2006 року, у контексті набуття іракським Курдистаном фактичної незалежності, в Ербілі почалося будівництво патріаршої резиденції. Перспективи переїзду ассірійського Патріарха в Ербіль обговорюються.

Геваргіс Слива народився 23 листопада 1941 р. в Хаббанія, Ірак. Навчався в Багдаді і США. Був висвячений на священика в 1980 р., у митрополита Іракського - у 1981 р.