п

Церква Англії офіційно прийняла закон про жіночий єпископат, перші єпископи жіночої статі можуть з'явитися вже наступного року, повідомляє РИА Новости.

Генеральний Синод у понеділок провів підсумкове голосування, воно відбулося в Church House - головному управлінні Церкви Англії - у лондонському районі Вестмінстер.

У середині липня дві третини від загальної кількості членів Синоду висловилися на підтримку уведення жіночого єпископату, що визначило результат багаторічного спору між традиціоналістами та прихильниками змін.

Відео дня

Жінки стали рукопокладатися в сан священика ще в 1994 році, але вищі церковні пости вони займати досі не могли. Кілька кандидаток в єпископи вже є, проте конкретні імена не будуть названі до січня 2015 року.

Нинішнє голосування проводилося двадцять два роки по тому після того, як в 1992 році вищий орган Англіканської церкви дозволив висвячувати жінок на священиків. Зараз жінки складають майже третину від загального числа священнослужителів. У чотирьох соборах жінки є настоятельками, вони служать капеланами в лікарнях, в'язницях, школах, університетах. Серед учнів, які готуються до прийняття сану священика, число чоловіків і жінок приблизно дорівнює.