Київські духовні школи в цифрах - рік 2016

Кількісний склад Київських духовних шкіл становить: 314 студентів денної форми навчання та понад 600 студентів заочної форми навчання; викладацький колектив складається з 78 викладачів.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це під час урочистостей з нагоди актового дня Київської духовної академії і семінарії повідомив перший проректор КДАіС протоієрей Сергій Ющик.

«У 2015-2016 навчальних роках захищено 49 бакалаврських робіт, 28 магістерських, 18 студентів денної форми та 29 студентів заочної форми навчання успішно захистили дипломні проекти. Кандидатами богослов’я стали 11 випускників. Минулого навчального року Київські духовні школи закінчили 104 студента денної форми навчання та 137 студентів заочної форми. 28 жовтня до аспірантури Київської духовної академії зараховано 9 студентів», - розповів протоієрей Сергій Ющик.

Також перший проректор зазначив, що авторитет КДАіС на міжнародній арені зростає, завдяки активній міжнародній співпраці.

«Київська духовна академія зареєстрована в міжнародній програмі співробітництва і мобільності у сфері вищої освіти ERASMUS. Це дало можливість студенту академії міста Салоніки навчатись у Києві, а нашому студенту в Салоніках. Відбулись і обміни викладачами, які провели тижневі лекційні курси в навчальних закладах. Також в рамках міжнародної співпраці, наші аспіранти проходили навчання в Швейцарії, Румунії, а студенти магістратури були направлені в університет Салоніки. Викладачі були учасниками наукових конференцій в Болгарії, Грузії, Польщі, Німеччині, Росії, Фінляндії, Румунії та в інших країнах», - повідомив Сергій Ющик.

При цьому самим лише навчанням життя студентів КДАіС не обмежується.

«Вже цього року студенти відвідали монастирі та святині Києва, вклонились святиням Святогірської лаври, святиням Одещини. Студенти КДАіС ініціюють і організовують зустрічі з дітьми, які проходять лікування в онкологічному диспансері Києва. Маю надію, що така соціальна позиція студентів зможе виховати співчуття і любов до ближнього», - резюмував протоієрей Сергій Ющик.

Перший проректор КДАіС додав, що у співпраці з Національним історико-культурним заповідником видані книги, присвячені дослідженню житій преподобних Антонія і Феодосія. Викладачі академії підготували відеопосібник жестової мови, хрестоматію грецької патристики, посібник з церковного співу. Продовжується робота над відеолекціями богословських предметів.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, 9 листопада у день пам’яті преподобного Нестора Літописця, в Трапезному храмі Києво-Печерської лаври, відбулись урочистості з нагоди актового дня Київських духовних шкіл.