Мощі Святителя Іоанна Златоуста з келії Святителя Іоанна Златоуста скиту Святої Анни та частинку чесного Пояса Пресвятої Богородиці та привезуть до Харкова.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Харківської міської ради, також до Харкова прибуде список Іверської ікони Божої Матері.

Мощі і список ікони, які постійно знаходяться на Святій горі Афон у Греції, привезуть до Харкова 22 жовтня з благословення Митрополита Київського і всієї України Блаженнішого Онуфрія. Знаходитися вони будуть в храмах міста до 26 жовтня включно.

Відео дня

Довідка УНІАН. З молитвами біля чесного Поясу Пресвятої Богородиці Церква пов'язує численні чудеса зцілення. Святителю Іоанну Златоусту моляться про просвітлення розуму, про духовну грамоту і про допомогу в скрутну хвилину в розпачі, також просять благополуччя в шлюбі. Винесення цих святинь з гори Афон - рідкісна подія для православного світу.

26 жовтня православні відзначають свято Іверської ікони Божої Матері - заступниці роду людського. Перед Іверською іконою Божої Матері моляться про зцілення від хвороб душі і тіла, про захист будинку від стихійних лих і нападу ворогів. До неї вдаються грішники, що розкаялися, з проханням про прощення гріхів. За нерозкаяних моляться близькі.