1

Станом на початок жовтня на рахунки Синодального відділу з благодійності Московського патріархату надійшло понад 56 мільйонів рублів пожертв на допомогу біженцям Сходу України.

Як повідомляє Диакония.ги, найактивніша робота з допомоги біженцям проводиться в Ростовській єпархії РПЦ. За останній місяць речову, продуктову допомогу на складі отримали понад 1700 сімей.

«Завдання не тільки допомогти біженцям, але і допомогти нашим співгромадянам бути милосердними, надати допомогу тим, хто її потребує», - зазначив голова Синодального відділу єпископ Пантелеімон.

Відео дня

«Ми хочемо допомагати цим людям, дуже переживаємо і хочемо, щоб припинилася страшна біда, що трапилася на цій землі», - особливо підкреслив єпископ Пантелеімон.

Сьогодні допомогу біженцям організовано практично у всіх єпархіях Руської Православної Церкви на території Росії.

«Церква намагається допомогти конкретній людині. Наше завдання полягає в тому, щоб познайомитися з проблемами сім'ї, з кожною людиною, і постаратися допомогти», - сказав єпископ Пантелеімон.

У Москві організовано Загальноцерковний штаб допомоги біженцям, діє телефонна «гаряча лінія» церковної допомоги (8-800-200-4198).