Православні громадські ініціативи мають значення не тільки для православних християн, але і для суспільства в цілому. Таку думку висловив голова Синодального інформаційного відділу Володимир Легойда на міжнародному форумі «Релігія і мир», повідомляє прес-служба відділу.

«У православному приході, який ми бачимо центром соціальної активності, ніколи не відмовлять у допомозі і підтримці людині за релігійною ознакою», - пояснив В.Легойда.

Голова СІНФО навів в якості зразка програму «Православна ініціатива», яка стала джерелом багатьох корисних цивільних справ.

Відео дня

«Це приклад показує, як громадянська активність, яка у нас в суспільстві дуже часто помилково асоціюється виключно із політикою, може стати силою, спрямованою на служіння всьому суспільству», - зазначив представник Церкви.

«Раніше релігійні громади боролися за право на життя, а тепер на порядку денному стоїть право повноцінної присутності в суспільстві, а не в субкультурном гетто», - зазначив голова СІНФО.

"Якщо довести до абсурду тенденцію поділу всіх громадських починань на "православні" і "неправославні", це може призвести нас до того, що ми залишимося цікаві тільки самі собі", - підкреслив представник Церкви.