Фото Юлии Маковейчук,

На ХІІ міжнародному кінофестивалі «Покров», відкриття якого відбулося в Києві, 10 жовтня,  представлені фільми соціального змісту.

Про це в коментарі "УНІАН-Релігії" сказав єпископ Обухівський Іона (Черепанов), намісник Київського Троїцького Іонинського монастиря.

У Києві відкрився XII Міжнародний фестиваль православного кіно "Покров"

Відео дня

"Фестиваль відрізняється від попередніх і змістом фільмів. На цьому фестивалі представлені в основному фільми соціального змісту. Адже наша улюблена Україна переживає зараз важкі часи і зараз як ніколи важливо слово про милосердя", - сказав єпископ Іона.

"Якщо на попередніх фестивалях православні фільми були присвячені або відродженню святинь, великим людям минулого чи сучасності, то дуже багато фільмів ХІІ кінофестивалю «Покров» присвячені саме діяльної любові до ближнього», - повідомив намісник Київського Троїцького Іонинського монастиря.

Говорячи про старт кінофестивалю, владика Іона зазначив: "Це було найбільш зворушливе відкриття за 12 років".

"ХІІ кінофестиваль цілком присвячений тій людині, яка благословила «Покров», благословляв усі попередні роки, молився за нього і брав участь - все це присвячено Блаженнішому Митрополиту Володимиру", - сказав єпископ Іона.

Як повідомляв УНІАН, учора в Києві стартував ХІІ міжнародний кінофестиваль «Покров». Сьогодні на конкурсних показах фестивалю в Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6) будуть представлені 27 православних фільмів, в тому числі і фільм про Блаженнішого Митрополита Володимира «Блаженніший Володимир». На кінопокази вхід вільний.

Цього року конкурсна програма з 49 робіт (анімаційне, ігрове, документальне і короткометражне кіно) представлена Україною, Польщею, США, Францією й іншими країнами. Фільмом-відкриттям фестивалю стала прем'єра нової роботи польського режисера Кшиштофа Зануссі «Чужорідне тіло». Фільм-закриття "Біси" реж. В.Хотиненко.

*** Міжнародний фестиваль православного кіно «Покров» проводиться з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира з жовтня 2003 року. Метою кінофоруму є популяризація фільмів християнського змісту та нагородження кращих з них. Більш ніж за 10 років фестиваль представив глядачам більше 500 кінокартин з багатьох країн світу. Керівник проекту - голова Синодального відділу УПЦ у справах молоді єпископ Обухівський Іона.