1

Відбулася спроба захоплення храму Української Православної Церкви у Переяслав-Хмельницькому Бориспільської єпархії.

Як повідомляється на офіційному сайті УПЦ, 5 жовтня невідомі особи, які були одягнені в камуфляжну форму, озброєні бейсбольними бітами захопили храм святих Бриса і Гліба. Вони прийшли у супроводі депутатів місцевої ради.

Люди з бейсбольними бітами зрізали замки на церковних дверях, вдарили в церковні дзвони і заблокували вхід у храм.

Відео дня

Як підкреслюється на офіційному сайті УПЦ, заколотники погрожували та відтіснили від храму настоятеля храма протоієрея Анатолія Міхневича і зірвали з його голови скуфію.

Отець настоятель повідомив про інцидент у міліцію і вона виставила охорону біля дверей храму. Благочинний, духовенство благочиння та віряни негайно прибули до місця, де встановили чергування.

"Протестуючі, які взагалі не мають ніякого відношення до життя релігійної громади, наполягали на відстороненні настоятеля храму УПЦ та переходу громади та храму до Київського патріархату (далі УПЦ КП). Дії відбувалися при мовчазному спогляданні представників духовенства УПЦ КП", - повідомляє офіційний сайт УПЦ.

Пізніше до храму під’їхав міський голова Т.Костін для врегуювання конфліктної ситуції між нападниками та православною громадою. Він оголосив про зібрання жителів мікрорайону Борисівка у суботу, 11 жовтня, для проведення голосування стосовно переходу громади до УПЦ КП.

За матеріалами офіційного сайту УПЦ

Фото: прес-служба Бориспільської єпархії УПЦ