1

Вийшла в світ книга протоієрея Миколи Доненка «Ялта - місто веселощів і смерті: Священномученики Димитрій Кіранов і Тимофій Ізотов, преподобномученик Антоній (Корж) та інші священнослужителі Великої Ялти (1917-1950 роки)».

На підставі архівних матеріалів автор описує маловідомі сторінки історії Ялти, починаючи з революційних подій 1917 року та Громадянської війни - до початку хрущовських гонінь.

Також Микола Доненко розповідає про трагічні долі священнослужителів, які сповідали себе християнами перед безбожною владою, зазнали гоніння і мученицьку кончину.

Відео дня

Про багато фактів, обставин з життя священнослужителів Великої Ялти розповідається вперше.

"Книга допомагає усвідомити грандіозний масштаб історичної драми, що спіткала Вітчизну, а також побачити велич духовного подвигу тих, хто всупереч усьому залишився вірним Христові та Його Церкві", - повідомляють у Сімферопольській і Кримській єпархії Української Православної Церкви.

Книга ілюстрована фотографіями з фондів Ялтинського історико-літературного музею та особистого архіву автора, німецькими листівками 1918 року з колекції В.Філіпова, які публікуються вперше.

*** Протоієрей Микола Доненко - настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці (Нижня Ореанда, Крим), член комісії з канонізації святих РПЦ, викладач Таврійської духовної семінарії, богослов, науковець, автор книг і досліджень, присвячених новомученикам і сповідникам Руської Православної Церкви, які постраждали за свої переконання в 20-50-ті роки XX століття, багато з яких були прославлені в лику святих на Ювілейному Соборі Руської Православної Церкви в серпні 2000 року.