н

Руська Православна Церква продовжує надавати допомогу біженцям зі східної України.

4 серпня при Синодальному відділі з церковної благодійності та соціального служіння Московського Патріархату був відкритий штаб для координації церковної допомоги громадянам України на території Росії.

Нині прийом звернень здійснюється по телефону загальноросійської гарячої лінії 8 (800) 200-41-98, електронною поштою (адреса штабу 5420000sinod@gmail.com) і в пунктах допомоги.

Відео дня

Станом на 24 вересня зібрано понад 55 млн 440 тис. рублів.  Перерахувати пожертвування можна через сайт Синодального відділу з благодійності.

Усього в Росії Церквою розміщено близько 1800 біженців: 500 чоловік розміщено в 12 церковних установах, 1300 - у приватному секторі.

Склади гуманітарної допомоги організовані в 32 єпархіях. Гуманітарна допомога розподіляється між пунктами тимчасового розміщення та біженцями, що живуть у приватному секторі. У деяких єпархіях діють склади в благочиннях, збір коштів ведеться на парафіяльному рівні.

В 9 містах біженці регулярно отримують продовольчу допомогу в рамках благодійного проекту «Народний обід», підтримуваного православною службою допомоги «Милосердя», Банком продовольства «Русь» і Марфо-Маріїнської обителі милосердя.

На порталі Патріархія.ru опублікована довідка про церковноу допомогу біженцям зі східної України в Москві та регіонах. Дані надані Синодальним відділом із церковної благодійності та соціального служіння.

Патриархія.ru