огг

Шостий міжнародний фестиваль православних ЗМІ "Віра і Слово", який проходив з 23 вересня в Підмосков'ї, у четвер завершив свою роботу. У представницькому форумі взяли участь понад 400 представників 167 єпархій РПЦ Росії, України, Білорусії, Узбекистану, країн Прибалтики, повідомляє РИА Новости.

За три дні напруженої роботи учасники та гості фестивалю провели десяток круглих столів, панельних дискусій, тематичних зустрічей та презентацій, обмінялися досвідом роботи, а також зустрілися з предстоятелем Руської православної церкви патріархом Кирилом, вислухали його напутнє слово, задали йому найбільш гострі і хвилюючі їх запитання.

Традиційно за підсумками роботи цього міжнародного форуму було визначено переможців конкурсів у самих різних номінаціях. Так, лідером у номінації "Неігрове кіно" був визнаний документальний фільм "Світячи іншим, згораю сам", знятий у Ташкентській і Узбекистанській єпархії. Кращою телепередачею цього року був визнаний цикл документальних картин російського історика Фелікса Розумовського про подвиг новомучеників XX століття "Руська Голгофа". А в номінації "Церковна історія" першого місця удостоївся фоторепортаж "Один день з життя матінки Феодосії", знятий фотожурналістами Челябінської єпархії.

Відео дня

Міжнародний фестиваль православних ЗМІ «Віра і слово" проводиться з 2004 року один раз на два роки. Завдання форуму - консолідація церковної й світської журналістики, виявлення нових форм співробітництва Руської православної церкви та сучасного суспільства, а також пошук шляхів розвитку системи православних ЗМІ.