Для православних медіа головне зміст, а не рейтинг. Таку точку зору висловив голова Синодального інформаційного відділу Московського патріархату Володимир Легойда сьогодні на прес-конференції, присвяченій VI Міжнародному фестивалю православних ЗМІ «Віра і слово», повідомляє прес-служба відділу.

Розповідаючи про програму фестивалю, Легойда звернув увагу на традиційну зустріч з Патріархом Кирилом, яка передбачає можливість звернутися з питанням до Предстоятеля Церкви.

Легойда також повідомив про зростання православного інформаційного поля.

Відео дня

«Існує стійке зростання кількості повідомлень з церковної, проблематики, в тому числі у світських ЗМІ, що свідчить про інтерес до тем, що лежать у сфері діяльності православних ЗМІ», - повідомив представник Церкви.

На думку В.Легойди, повістка, яка 10 років тому була різною для сегмента світських ЗМІ і православних ЗМІ, сьогодні максимально зблизилася.

«Ми знаходимося перед схожими проблемами, при тому, що головне питання, яке стояло і стоїть перед православними ЗМІ або тими ЗМІ, які називають себе православними, - наступне: наскільки православний засіб масової інформації при своїй діяльності дотримується христоцентричності, а не інших міркувань», - завершив представник Церкви.