1

22 вересня о 14.30 в інформаційному центрі ІТАР-ТАСС в Москві відбудеться прес-конференція за участю організаторів VI Міжнародного фестивалю православних ЗМІ «Віра і слово», якому у цьому році виповнюється 10 років.

Як повідомляє Синодальний інформаційний відділ РПЦ, VI міжнародний фестиваль «Віра і слово» пройде з 23 по 25 вересня в Москві.

Члени Оргкомітету детально розкажуть про концепцію VI Міжнародного фестивалю «Віра і слово», основні тенденції розвитку православних ЗМІ, які знайшли своє відображення в програмі заходу. Учасники прес-конференції також поділяться статистичними даними про географічне представництво делегатів фестивалю, розкажуть про історію найбільшого форуму православних медіа.

Відео дня

Також на прес-конференції відбудеться презентація спеціального видання книги Святішого Патріарха Кирила «Свобода і відповідальність», випущеної до цієї події.

В ході прес-конференції на питання журналістів відповідатимуть голова синодального інформаційного відділу В.Легойда і керівник Церковно-наукового центру «Православна енциклопедія», представник журі конкурсів неігрових фільмів та єпархіальних прес-служб С.Кравець.

Фестиваль «Віра і слово» проводиться з 2004 року і зарекомендував себе як провідний майданчик для діалогу представників православних, світських ЗМІ та єпархіальних прес-служб з усіх регіонів Росії, Білорусії, України, Молдавії, Прибалтики, Казахстану, Середньої Азії та Азербайджану.

Центральною подією фестивалю стане зустріч його учасників зі Святішим Патріархом Московським і всієї Русі Кирилом, яка відбудеться 24 вересня в Храмі Христа Спасителя в Москві.

В рамках фестивалю в цьому році вперше проводиться конкурс неігрових фільмів і телепередач, присвячених темі новомучеників і сповідників Російських. Нагородження переможців конкурсу відбудеться 25 вересня.

Вхід на прес-конференцію представників російських і зарубіжних засобів масової інформації, теле - та радіокомпаній - за попередньою акредитацією.

Телефон для акредитації: +7 (499) 791-03-87; +7 (903) 284-25-41. Адреса: Москва, Тверський бульвар, д. 2, 2-й поверх.