Поштовий блок з однією маркою, присвяченій 700-річчю від дня народження преподобного Сергія Радонезького, випустила Пошта Росії, повідомляє офіційний сайт організації.

"На поштовому блоці зображений хресний хід на чолі з преподобним Сергієм Радонезьким на фоні Свято-Троїцької Сергієвої лаври, в небі - зграя голубів (послідовників і учнів Сергія). Показані історичні особистості (зліва направо) - великий князь Дмитро Донський, легендарний чернець-воїн Олександр Пересвіт, а також сучасні православні люди, які несуть перед собою запалені свічки", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Поки придбати ювілейний блок, разом з художньою обкладинкою і конвертом з гасінням можна лише в Московському поштамті на Мясницькій вулиці. Номінал поштової марки становить 70 рублів, а загальний тираж випущеної продукції - 85 тисяч примірників.

Сергій Радонезький (в миру Варфоломій) - монах, засновник Свято-Троїцької Сергієвої лаври шанується Православною церквою в лику святих як преподобний і вважається найбільшим подвижником. Разом зі своїми учнями заснував більше 30 монастирів, які стали опорними пунктами розвитку господарської культури в пустельних землях північного Поволжя. Преподобний Сергій багато зробив не тільки для церкви, але і для держави. В 1380 році перед Куликовською битвою саме до нього за благословенням приїхав Дмитро Донський, і 8 вересня 1380 року руські воїни здобули повну перемогу над татарськими полчищами на Куликовому полі, поклавши початок звільненню Русі від татаро-монгольського ярма.

З початку 2014 року в Росії як на церковному, так і на державному рівні широко відзначається 700-річний ювілей святого.

РИА Новости