1

Предстоятель Української Православної Церкви митрополит Онуфрій звільнив протоієрея Георгія Коваленка з посади прес-секретаря предстоятеля УПЦ та з посади голови Синодального інформаційно-просвітницького відділу та призначив його головою Синодального просвітницького відділу Церкви.

Про це Георгій Коваленко повідомив на своїй сторінці в Facebook, де розмістив фотокопії відповідних документів.

Він зазначив, що залишив посади за власним бажанням: "Незважаючи на відсутність попередніх домовленостей, вважаю, що рішення Синоду відповідають реальному стану речей, а також моїм прагненням. Відтепер я не є провідником офіційної позиції УПЦ та її Священноначалія".

Відео дня

Також Коваленко повідомляє, що відтепер буде координувати просвітницьку діяльність церкви: "При цьому мене призначили головою Синодального ПРОСВІТНИЦЬКОГО відділу, а значить офіційною особою в УПЦ, яке має організовувати та координувати просвітницьку діяльність. А це означає, що просвітницьке служіння, в т.ч. і в ЗМІ, є моїм прямим обов'язком. Отже, до зустрічі в ефірах та на сторінках. Але не питайте мене про те, якою є земна Церква. Краще запитайте, якою Вона повинна бути".

Як повідомляв УНІАН, митрополит Онуфрій обраний предстоятелем Української Православної Церкви 13 серпня 2014 року на Соборі єпископів УПЦ.

Георгій Коваленко був прес-секретарем предстоятеля УПЦ митрополита Київського і всієї України Володимира, який помер 5 липня 2014 року.