1

При Іонинському монастирі столиці відкрилися курси з надання першої медичної допомоги.

Як повідомляє сайт волонтерського руху "Молодість небайдужа", лекції ведуть лікар Ірина з Донецька і медсестра Тетяна з Горлівки - люди, яким волонтери «Молодість не байдужа!» допомагають тут, у Києві.

14 вересня на території монастиря відбулося друге заняття. Медики показали волонтерам, як робити непрямий масаж серця, розповіли, що може повернути до життя людину, у якої не прощупується пульс.

Відео дня

На наступний день волонтери, які бажають допомагати пораненим, а також усім людям, які потребують невідкладної медичної допомоги, потрапили на Кафедру медицини катастроф (Центр Реаніматології) на території Лікарні Швидкої Допомоги на Лівому березі.

Тут проходили курси надання першої допомоги бійці декількох елітних підрозділів і охорона президента України. Олег Зіневич - медик з 15-річним стажем, людина, яка рятувала людей в найнеймовірніших умовах, показав волонтерам основи Байсик Лайф Супорт - курсу з підтримання життя, розробленого провідними світовими фахівцями. Волонтери вчились кваліфіковано оцінювати стан хворого і надавати першу допомогу.

Наступне заняття з надання першої невідкладної медичної допомоги, догляду за пораненими та паліативної допомоги лежачим хворим, відбудеться в неділю, 21 вересня, о 15.00 в Іонинському монастирі. Збір учасників біля центрального входу в храм.

Контакти координатора (067) 657-88-38 - Анна Клименко